Informații pentru cei care s-au săturat de ... RO !!!

miercuri, 29 aprilie 2009

Round Trip to Paris (Part 1)

Sa incepem cu inceputul...

Inainte sa plec in Finlanda, noi stabilisem (noi fiind Claudiu, Ovidiu, Robert, Lucian ...restul gastii) sa facem un Euro Trip.
Planul era ca ei sa vina cu masina pana in Tampere la mine, stateam vreo doua zile sa vizitam sudul Finlandei si apoi sa o luam inapoi spre casa prin cateva capitale din drumul nostru. Dar cum plictiseala crestea pe mine ca ciupercile pe copaci, m`am hotarat sa fac tuturor o surpriza si sa vin acasa mai devreme decat era in plan.
Sa va scutesc de detalii, din toti doar Claudiu stia ca vin mai devreme si cu el am planuit sa schimbam traseul si am cazut de comun acord ca destinatia finala a excursiei sa fie Paris.
Am ajuns acasa, am surprins pe cine trebuia, am adunat "comitetul", am anuntat schimbarile, am asteptat ziua cu pricina si am pornit la drum. Printre noi, s`au mai strecurat cateva personaje care au fost binevenite (Costy si Dan).
Din Bacau am plecat joi noaptea (asta dupa ce Claudiu a venit de la serviciu direct in Bacau). Am adunat echipa de la Bacau, care era formata din Claudiu, Sorela, Ovidiu, Dan si eu.
Urmatoarea oprire a fost la Brasov. Planul lui Claudiu era sa conduca el pana pe la Sibiu (parca) ca cica stie el drumul ;)) (nu ca aveam GPS care sa ne ghideze, dar na...asa a scapat si a condus si el vreo 80km pana mi`am dat seama ca nu trebuie sa stiu drumul ca sa conduc). In drum spre caminul lui Robert unde trebuia sa intregim echipa era sa fac o mare buba (am intrat intr`o intersectie in care eu ar fi trebuit sa acord prioritate dar am omis. O frana brusca, ABS-ul si Sorela rostogolindu`se prin masina ne`a salvat de la o catastrofa. Am ajuns la camin, ne`am adunat, ne`am asezat si la drum am plecat. Eu in spate (la somn).
Am adormit, deci o bucata de drum nu va pot povesti ca nu stiu ce s`a intamplat (ii las pe restul sa adauge ce eu nu stiu sau omit).

Bla bla...am ajuns la Arad, unde am oprit la un Real ca sa facem niste cumparaturi (acelasi loc in care Sorela a condus "autobuzul", de fapt impropriu spus condus, l`a invartit prin parcare dupa ce a oprit motorul de n ori, lucru ce ma duce direct la Ovidiu caruia ii place sa plece cu a treia de pe loc :D.
Dupa Real, Claudiu s`a gandit ca ar fi o idee buna sa intram prin centrul Aradului sa schimbe niste bani si sa achite o rata (ca facand lucrurile pe fuga se intampla sa mai uiti). Concluzie, bad idea! Dupa multe injuraturi (venite de pe bancheta din spate, live from ClauSS) ne`am rezolvat treburile in Arad, am facut plinul si am "gonit" spre Nadlac.

Driving...am ajuns si la Nadlac, ne`am laudat cu buletinele la vamesi si am pasit in frumoasa (din punct de vedere rutier) Ungarie. Mergem noi ce mergem prin frumoasa si civilizata Ungarie si dam de o comoara. Ce sa fie, ce sa fie?!? O asa numita AUTOSTRADA. Pana acolo, consumul mediu era undeva la 10%. Dupa ce am intrat pe autostrada, timpul parca trecea mai repede, viteza era mai mare si din pacate, odata cu viteza a crescut si consumul dar asa puteam ajunge la destinatii in timpul propus. Uite asa mi`am castigat eu titlul de"OM PUNCTUAL" si ClauSS de "ECONOMIST" pentru ca el, spre deosebire de mine, mentinea consumul in 10% dar dubla timpul de mers :)). Consumul meu era undeva la 15% (you do the math)!

Driving and driving again...undeva am schimbat si m`am trezit in Budapesta.

Frumoasa Budapesta, mai ales ca am gasit FREE PARKING.
Am sa pun niste poze, numai ca nu ma intrebati ce reprezinta ca nu stiu sa va spun (am fost ocupat sa fac poze "pro style" in loc sa fac poze "turist style" cum mi s`a atras atentia).
IMG_6583 IMG_6762 IMG_6818
Budapesta e frumoasa ziua, dar superba noaptea. Ungurii astia (cat de mult ii injuram noi) stiu sa`si promoveze "bogatia" pe cand noi romanii stim doar sa furam.
IMG_6830 IMG_6832
Dupa ce am terminat de vizitat (pe fuga) capitala Ungariei, am gonit spre un orasel unde aveam rezervare la un mic loc care pot sa`l numesc "Heaven". Ne`am incarcat bateriile pentru urmatoarea portiune de drum.

Am pornit la drum...driving and driving again. Am ajuns intr`un loc numit Parndorf (diriga ne`a avertizat ca acolo se cheltuie dar noi n`am ascultat`o si ne`am abatut pe acolo - ce trebuia sa fie 15 min de shopping s`a transformat in 1h de money spending).

Driving and driving again...to a little place called Wien.
Dumnezeu ne`a urmarit in excursia asta si iar ne`am ales cu FREE PARKING.
In Viena, Mozart cu toate ca este foarte mort...este omniprezent pe strazile centrale ale capitalei austriece.
IMG_6863 IMG_6873 IMG_6884
Am mai vizitat multe biserici datorita lui Claudiu care este fan biserici :))
Am mai facut un lucru interzis in Romania, si anume, statul pe iarba.
IMG_6859 IMG_6929 IMG_6930
Am baut un suc (bere "barbatii") in locul unde a fost filmat "Before Sunset" sau "Before Sunrise" (va lamureste Ovidiu, ca eu am o dilema).
Am reusit sa intru intr`un Apple Store chiar cand inchideau si m`au invitat frumos afara :D
I'am vazut statuia de aur a lu` Mozart (perla lu` ClauSS).
IMG_7032
Ne`am mai invartit oleaca, s`a lasat noaptea si am plecat spre Prater (sper ca am scris corect, nu ca m`ar interesa, dar sa stiti macar despre ce vorbesc). Prater este un parc de distractii si Doamne ce m`am distrat. Shumacher ar fi mandru de mine :>. Mi`am cheltuit jumate de buget la kart`uri (pentru mine ala a fost sufletul Vienei).

Fun is over...iar la drum. In acea noapte am traversat Germania (nu mai tin minte exact cat am condus eu prin ea, dar posibil ca cineva sa`mi fi facut o poza :D). Urmatoarea oprire...la Metz!

Continuarea mai tarziu, ca m`am plictisit de scris si poate si voi de citit !!! (acum, cand scriu, sunt in drum spre Tampere, mai am chiar 1h si ajung)